Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träningsberoende


Träningen ger själen en lisa
håller sorger och oro stången
när sinnet mitt börjar att krisa
och i negativa loopar är fången

Jag måste på kroppen min röra
få jobba, bli andfådd och svettas
träna leder och muskler möra
på så sätt kan ångesten lättas

Grunden för rörelsen är att springa
helst på en vindlande stig i naturen
det kan effektivt själsro mig bringa
och få mig att sluta vara en sur en

Till gymmet jag går för att dra och lyfta
hantlar och skivstänger med tunga vikter
då glömmer jag bort att bekymmer dryfta
liksom störningar, oro och andra konflikter

Men bäst ändå är cykling på stigar
den typen av träning är ren och skär lycka
över stock över sten jag på cykeln krigar
då är livet faktiskt perfekt kan jag tycka

När musklerna pumpar och kroppen är trött
får det mig att känna mig kraftfull och stark
jag mår mycket bättre i sinne och kött
ja träning har blivit för mig som ett knark




Bunden vers (Rim) av Vipe
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-14 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe