Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen tonsatt text.


Mitt hav.

Om jag vågade flyta, om jag hittade mod,
att segla på havet och ta med allt ombord.
Om jag byggde en båt och bara segla iväg,
genom storm, genom stilljte, ifrån allt jag förgät.

Om jag lärde mig navigera med hjälp utav skyn
och undvika grunden med hjälp av min syn.
Skulle tidvatten och vind föra mig allt längre ut
tills oceanen omkring mig aldrig verkade ta slut?

Och när djupet där under inte skrämde mig mer
och himmel och vatten är det enda jag ser.
Skulle vågorna gunga min själ lugnt till ro?
Och jag fortsatte segla och jag fortsatte tro
att därute i intet när det blir stilla ibland
kunde jag hitta mig själv
-men aldrig tillbaka till land?




Skapa | Skriva av Niklas Nilsson
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-29 19:21



Bookmark and Share


  Vindelälva
Underbar?
2021-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Nilsson