Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Skärtorsdagen".


Den sista måltiden


Luften förändras - rökelsen bolmar,
Vår Herre är upprymd.
Rökelsekarens kedjor
klirrar som handbojor,
ekar svagt in i tystnaden
i slutet av mässan.

Nattvarden är avslutad;
tjänarna klär av borden nakna,
redo för Seder-tjänst:
Koppar, sängkläder och disk,
lämnar ett altare naket i mörkret,
förberett för offrande.

I Getsemane
är den blommiga luften söt.
Men järnklackade caligae
förtrampar natten.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-01 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen