Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matchen

Vi står där i varsin ringhörna
med handskarna fyllda av argument
och fakta i salig blandning
spända käkar, knytnävar, inga hästskor
vi söker sanningen
och var och en av oss gör anspråk på den.
*
Även om jag anser mig ha
problemformuleringsinitiativet
så är det dock inte värt blodvite
eller ens knockout
vill inte ha någon pyrrhusseger.
*
Jag torkar bort dina invektiv
tillsammans med svetten i ansiktet
ett ovärdigt språk
som jag inte vill ta i min mun.
*
Men jag väger dina argument
och om några har klarat vattenprovet
sparar jag dem i mitt växthus
stöttar upp dem med fakta
och väntar ivrigt på att se
om de kommer att överleva.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-04-02 15:09



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så fint om vi alla gjorde så - men allt ska ju gå så fort nu för tiden ! Ingen tid för eftertanke !
2021-04-22

  Bodingen VIP
Min sanning behöver inte nödvändigtvis vara någon annans sanning. Det har jag rätt i, som i allt annat också.

Mvh herr Prestige
2021-04-08

    Steff...
Så bra
2021-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om att ta det lugn och se tiden an!
2021-04-06

  Blomma-Stjärna VIP
här är sanning mera värt än att vinna, att ha rätt - och denna sanning är inte något att hålla fast vid - den bör prövas med motargument - utan prövning - rentav boxningsmatcher, säger diktarjaget - ingen hållbar sanning! I växthuset får också motståndarens argument en chans att visa sin hållbarhet och växa till sig - en dikt om mognad med humor, fyndighet och ödmjukhet!

2021-04-04

  Lottie Ålhed VIP
Bara att vinna är ingen seger.Oavsett hur lätt det kan vara att hänfalla åt att veta ”vem som har rätt”.
2021-04-03

  BenGust VIP
Strateglogiskt för och emot med konsekvenser upp i minnet.
2021-04-03

  Respons VIP
En språklig fajt som en boxningsmatch med massor av intressanta vinklingar!
2021-04-03

  Öknens Ros VIP
Finurligt diktat, hoppas alla överlever.
2021-04-03

  ULJO
Humor med stort allvar. Bra.
2021-04-03

  Kungskobran VIP
Vad som är sanning för dig
är en lögn för mig
2021-04-02

  Susen VIP
Välja sina strider. Tänkvärd och humoristisk framförd
2021-04-02

  Niliboy
Svårtydigt, men en smula underhållande som vanligt från din penna!
2021-04-02

  Sparvögat VIP
Bra skrivet om att lyssna då sanningen kan vila hos bägge parter...
2021-04-02

    Sefarge VIP
Metafor o fantasi Sling-rik
Klok skrivelse om att med
Distans betrakta åsikters
Lik o olikhet?
;)




2021-04-02

  Dennis Brinkeback VIP
Bra beskrivet
Ofta är parternas ideologiska låsning så stor att inga fakta/argument i världen räcker.
2021-04-02

  Kajan VIP
En match som kanske vittnar om rutin.. vilket i bästa fall gör oss klokare som för diktarjaget här. Om man är en slugger, så lär man långsamt.. En dikt för eftertanke.
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP