Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Governmentality i praktiken


Arbetsmiljöarbete

Jag var så dum
Först tänkte jag
att det handlade om
de 42 frågor som arbetsgivaren
själv formulerat om arbetsmiljön

Jag var så dum
Sedan tänkte jag
att det handlade om
att vi skulle sitta i ett rum
där arbetsgivaren
satt med datorn med alla frågorna
på den ena kortsidan
och den projicerade bilden av datorskärmen
på den andra kortsidan

Jag var så dum
Sedan tänkte jag
att det handlade om att
arbetsgivaren skrev våra svar på sin dator
och att den som skriver
har makten att styra över innehållet

Jag var så dum
Sedan tänkte jag att
det berodde på att
vi bara hade en timme tillsammans
till att besvara 42 frågor
göra en analys av bristerna
och skapa en handlingsplan

Jag var så dum
Sedan tänkte jag
att det inte var konstigt
att vi pratade i munnen på varandra
Ingen fick tala till punkt
Ingen orkade lyssna

Jag var så dum
Sedan tänkte jag
att det inte var konstigt
att Lena blev arg
för att hon ständigt blev avbruten
och ingen orkade lyssna

Jag var så dum
Nu förstår jag
Arbetsgivaren har talat om för Lena
att man får inte bli arg
och höja rösten på vår arbetsplats

Jag var så dum
Nu förstår jag
att det är Lenas fel
att vi har en så dålig arbetsmiljö
Hennes ilska drabbar oss alla




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-06 04:57



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Hur en del auktoriteter ser på civilkurage, här i form av Lena.
Väl funnet!
2021-08-11

  Anya VIP
Åhh så träffande skrivet. Skulle ha kunnat vara min fd arbetsplats. Så snyggt med syndabocken Lena.....fast man vet att det inte alls har med henne att göra. Mycket snyggt.
2021-04-08

  Gunwale VIP
Kul! Och hemskt!
2021-04-06

  Kungskobran VIP
De som pratar mest är ofta de som kan minst eller som det gamla ordspråket säger.
Tomma tunnor skramlar mest.
2021-04-06

    Lena Staaf VIP
Träffande beskrivning av en arbetsmiljö som karaktäriseras av att vargarna får fritt utlopp för att tysta munnarna på den som har något förnuftigt att säga. Ofta en kvinna.
2021-04-06

  Marita Ohlquist VIP
På de flesta arbetsplatser finns en Lena som får bära ansvaret för att det inte fungerar som det ska!
2021-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP