Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånade en bild från pixabay.com


Kvinnan i den röda sportbilen 18

-Nu har du fått allt om bakfoten herr? , förresten , vem är du?

-Jag heter Markku och utav en händelse fick jag se henne nere vid stranden och alla pusselbitarna föll ihop, så jag va bara tvungen att få en glimt av henne.

-Ok sa Kari, men nu är det inte din dotter utan en kvinna som heter Mirja, kallas för Mia, hon kan säkert visa er sitt legitimation, följ med in så kan jag bjuda på en kopp kaffe , mitt namn är Kari.
Jag måste bära in Esmeralda till sovrummet först sen kommer jag.

Nu hade alla hört uppståndelsen och funderade vad som stod på, jag gick in till dem andra medans min bror Matti hade fått in Musti i hundgården, gett honom mat och vatten.

Kom så sätter vi oss ute på altanen sa Kari, mannen som presenterade sig som Markku satt sig bredvid mig, Mirja, Pelle, Kari satt sig på andra sidan bordet.

-Hur kommer det sig att du är här i Norrländska skogarna och hur kom du hit till detta område, det är privat område sa Kari.

-Som jag sa så kom jag hit för att leta efter min dotter, jag har hållit mig gömd därnere i underjorden, där du tog upp en kvinna, jag gick upp efter er och sedan gömde jag mig härute.
Jag va med i en seans ni hade därnere för många år sen. Blev kvar där, inlåst. När jag hörde er komma ner och prata så tog jag mig ut. Min dotter är kvar därnere nånstans, sedan såg jag henne. Mirja som hon heter och trodde det va hon, nu tittade han på mig frågande.

-Jag har visst en dubbelgångare sa jag, men jag är inte din dotter Miranda. Självklart vill jag också hitta henne, för hon måste vara kvar därnere.

-Då måste du va hungrig sa Kari till Markku, kom så går vi in i köket så får du mat.

-Tack sa Markku.

-Det här börjar bli som en riktig deckare med olika intriger sa min bror Matti. Vi kan väl stanna här en vecka till syrran sa han till mig.

-Ok, men det bestämmer inte jag utan Kari.

-Vadå sa Kari när han hörde sitt namn nämnas, vad ska vi göra sen då? Eller? Hoppas ni håller med mig allihopa att vi inte blandar in polisen utan försöker lösa detta själva.
För nu har det blivit en “soppa” av allt, till slut vet man inte vem man ska lita på?? Hur tänker ni och även Markku som är med oss nu.....










Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2021-04-11 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP