Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text tänkt mer för barn, men även vuxna barn och gärna vuxna barn so har barn eller barnbar.


Om jag var en val

Om jag var en val
så hade jag gått ut i havet
Tittat mig runt
Och letat efter navet

Om jag var en val
Ville jag nog simma
Och andas
Annars kan man svimma

Om jag var en val
Skulle jag kanske hitta
En skatt som nån glömt
Eller ingen skulle hitta

Om jag var en val
Skulle jag söka min mat
Där andra valar inte letar
De ser bara min bak

Om jag var en val
Vore jag då en fisk?
Eller nåt annat
Som nån vill ge smisk?

Om jag var en människa
Ville jag bli den jag är
Bara ta bort små skavanker
Som mig inte bär

Om jag var en människa
Skulle jag om valen ta hand
Inte låta den försvinna
Utan leda till sitt land

Om jag var en människa
Skulle jag se naturen
Som en fantastisk miljö
Där jag kan skydda djuren

Om jag var en människa
Ville jag låta valen
Ha sitt långa liv
Och simma i haven




Prosa av Jompa
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-14 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jompa
Jompa