Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny berättelse i tidningen idag.


Gabriella




"Gabriella hade en trygg barndom, med en mamma och en pappa som hon hade en bra relation till. Fram till sjätte klass var allt normalt.

– Under sommarlovet mellan femman och sexan blev jag utsatt för en våldtäkt av en familjevän, ett annat barn.

Gabriella började chatta med män på olika forum, och det eskalerade snabbt. Hon säger att hon blev groomad dagligen från att hon var 12 år gammal.

– Männen jag chattade med gav mig bekräftelse och komplimanger".


Får man ifrågasätta kvinnors sätt öht idag ?

Får man tvivla på att en uppväxt är bra när man efter en våldtäkt, INTE drar öronen åt sig och blir försiktig utan, som det verkar, gillar bekräftelse och komplimanger från vuxna, främmande män ?

Får man misstänka att kärleken inte stod rätt till från första början ?

Får man göra det ?

Får man göra det ?`

Får man göra det ?

Jag gör det.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-25 18:02



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Tack för två vänliga, konstruktiva, mogna och balanserade kommentarer.
2021-04-27

    Lena Staaf VIP
Hon kanske/ kanske inte har haft en bra barndom. Men det är ju välkänt att tjejer/ kvinnor som utsatts för våldtäkt känner sig så förnedrade att de sedan använder utnyttjande sex som självskadebeteende. De tycker inte att det är värda något bättre. Rimligtvis har du mött en del av dessa kvinnor i ditt arbete.
2021-04-25

  alicja lappalainen VIP
Jag tror inte att förövaren var ett annat barn utan hon skyddar en vuxen i familjen.
2021-04-25

  Annie b'larsson VIP
Jag tror inte Gunnar, att detta är din grej överhuvudtaget. Lägg dig inte i sådant som vi kvinnor kämpar med och diskuterar varje dag. Håll dig undan!
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP