Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets förväntan

 

Medans staden ännu gäspade

och gnuggade sig i ögonen

hängde månen stor och tung

vid horisonten.

 

Som för att se

vad vi obetydliga gäster i universum

egentligen sysslar med

 

samtidigt kravlar sig solen

över linjen mellan mörker och gryning

med sina varma,nyfikna ljusfingrar

trevande fram över gator,skogar och fält

 

för att väcka allt dagsliv åter

 

Lev!

 

så länge solen

kliar våra ryggar

 

Njut!

 

så länge mörkret

är en väntan på något nytt

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-28 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ