Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Tack
Hej!

Jag säger hej.

Jag gör det eftersom jag inte vet när eller hur jag återvänder till webbplatsen.
Vem vet hur skrivsystemet i en verkar.
Men jag känner tre saker.

Min mormor brukade säga att var sak har sin tid. Tiden känns lagom att segla in i hamn. Jag funderar på att prova något annat.

Jag känner mig på något vis tillfreds. Jag har skrivit det jag velat berätta. I varje fall har jag försökt göra det. Jag känner mig nästan så att säga tömd på ord. Genom texterna har jag skrivit av mig. Är det möjligt att spela ut sin egen roll genom skrivandet? Om det är så är det kanske en naturlig följd av språket och litteraturen. Våra upplevelser, minnen, drömmar. Vi delar med oss till världen. Vi blir en del av den.

Det får mig att känna tacksamhet.

För fem år sedan publicerade jag min första text här på sajten. Innan dess hade jag knappt ens tänkt tanken på att skriva poesi. Än mindre dela raderna med någon. Den poesi jag skrev, fanns på dokumentet och i mig själv. Inte någon annanstans.

När jag satte dikterna fria hände något märkligt. Interaktivitet. Människor läste dem. Några applåderade. Någon gav till och med respons. Eller bokmärkte! Jag fick skrivarvänner. Jag läste andras texter, applåderade. Det tog ett tag innan jag vågade, men sedan började jag också ge respons och bokmärka texter. Synergier bildades. Det kändes som att skapa något tillsammans. Och jag tror inte jag hade skrivit, i alla fall hade det inte blivit lika mycket, om jag fortfarande haft det där ensamma dokumentet framför mig.

Jag tackar er varmt, skrivarvänner, läsare, författare, för att ni tagit del av texterna och för att jag har fått möjlighet att ta del av era.

Då och då, på vilken regelbunden basis det blir vet jag ej, kommer jag att vara här och läsa era kreationer.

Varje liv är en berättelse. Människor bär på fantastiska historier. Min förhoppning är att de berättas.

Jag önskar er allt det bästa.

Hej!

Vänliga hälsningar
David

Övriga genrer av DavidM VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-04-30 12:12Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
Jag har gjort ungefär som du... Inte slutat skriva, men tagit en lång paus. Under en lång tid har jag inte känt att jag haft tid att skriva, men jag hoppas det kommer tillbaka i mig.

Och när jag loggar in här igen så läser jag flera av dina fantastiska kommentarer på mina texter. Det är jag väldigt tacksam för!

Tack! Jag önskar dig allt gott.
2023-05-30

  Solstrale VIP
Tack själv för allt du gett till oss läsare!
2021-09-12

    Peter Söderqvist
Tack själv David.
Det har varit fantastiskt att läsa dina texter och dikter. Kanske hittar du tillbaks en dag.
Då kommer du vara Välkommen.
2021-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, David för din vänskap. Den har varit värdefull och kommer att bli saknad. Du är en fantastisk författare och diktare. En glädje att läsa dig. Lycka till i livet. Glöm inte orden. Jag tror du har dem inom dig. Fast de behöver vila.
2021-05-01

  AiA Maria den fria

”Var sak har sin tid” så sant som det är sagt
En sluten cirkel öppnar en ny
Orden vi delar skänker intryck, delar uttryck och skapar avtryck
Från hjärtat tack för dina!
All lycka till på färden!

Sol!
2021-04-30

  Lottie Ålhed VIP
Håller med. Kommer sakna dina bildskapande fantastiska dikter . Hoppas du kommer åter på sidan såsmåningom.
2021-04-30

  Kungskobran VIP
Kommer sakna dig, välkommen tillbaka
2021-04-30

  Kajan VIP
Fint att du på detta sätt berättar att du tar en paus. Det visar på respekt för de relationer som skapas på en sådan här sida och ibland kan det även vara ickemedlemmar som har sina favoriter, eller som sparar dikter som bokmärken på datorn eller mobilen.

Du och jag har ej haft mycket kontakt, men jag läser dig då och då; du skriver ytterst nogsamt vilket jag uppskattar. Skrivandet går på många sätt hand i hand med livet; och jag tror att många här upplever sig som skrivande människor även i pauserna.

För var poet som loggar ut mer permanent här, uppstår ett tomrum; en kontaktyta bryts, synapser upphör; efter ett tag uppstår förvisso nya men det blir ej likadant men så är förvisso livet också, i ständig förändring.

Att våga ta skrivandet på allvar är en fin egenskap, och jag hoppas att du finner en bra väg framåt ; och kanske kommer fler texter, men helt annorlunda sådana i framtiden.


2021-04-30

    ej medlem längre
Varmt tack själv för att jag under de här åren ha fått förmånen att läsa och inspireras av dina fantastiska, varierade, stilistiskt säkra och mångbottnade texter, samt det enormt givande utbytet som haft betydelse för skrivandet. Dina texter kommer att vara saknade här, men jag hoppas på din närvaro någon gång framöver om skrivlusten faller på igen eller om du tittar in och läser. Du är alltid välkommen. Lycka till!
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP