Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vägen blivit för svår

När jag inte längre vill andas
När ångesten hotar kväva mig
När huden blivit
ogenomtränglig

av brist på värme

När floder av tårar bränner
bakom pansar,
inte släpps ut

För att ingen ser
För att ingen torkar
För att ingen tröstar

Huden är min fästning
skyddet
mot intrång
-
Ute sjunger fåglarna i
lycka över våren
lycka över att finna en vän
lycka över att leva

Ute sprider solen sin värme
som gör att knoppar brister och
livet återvänder

Ute slår körsbärsträden ut i full blom
samtidigt som nån tar
sitt sista andetag

Oavsett om jag inte vill andas mer

så fortsätter livet
så kommer en ny dag
så kommer en ny vår




Fri vers (Fri form) av helenita VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2021-05-03 12:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text om en nästan outhärdlig förtvivlan över livet.
Skarpa kontraster mellan det inre och det yttre.
2021-05-24

  SatansSon VIP
den är vacker. tycker om denna.
2021-05-24

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2021-05-04

  Maria Sundelin VIP
Stark
Kan känna igen mig
2021-05-03

    ej medlem längre
Fint som vanligt! Du får orden att bli fina!
2021-05-03

  Sparvögat VIP
Dina ord andas smärta och sorg som famnas av strofernas skönhet...
Du berör
2021-05-03

  Kajan VIP
En text av smärta och sorg, men ändå bär den en skönhet i det rena språket.
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP