Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brinnande brasa

Jag närmar mig den brinnande brasan.
På håll lyser den respektingivande
där dess energi far iväg
på okänd destination.
Ett kliv närmare. Brasan sprakar.
Ett steg till. Brasan värmer.
Värmer till den grad av hög smärta.
Men smärtan uteblir. Ett steg till.
Benmärgen börjar smälta
men du står ändå.
Ett steg till.
Din kropp brinner
och blir ett med den sprakande energin.
Energierna krockar och far mot varandra.
Värmen minskar. Din kropp glöder.
Brasan pyr.
Det ryker men kroppen syns
i den gråsvarta ridån. Glöden släcks.
Du vänder dig om
och ser en droppande vattenslang.
Det ligger en handskriven lapp där bredvid.
Du kliver ur askan
och läser på lappen och du ler.

© Andreas Johansson




Fri vers (Fri form) av AndreasJohansson
Läst 60 gånger
Publicerad 2021-05-04 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndreasJohansson