Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina fredagsglasögon



Inte nog med att hon har jordens röv
den är delad
som brukligt
såsom hjärnan i två halvor
men större
som meloner
där varje halva framhävs
genom att den elastiska byxan
kniper åt
i skåran
och liksom hjärnbalken
binder ihop härligheten.

Jag fånstirrar som en utvecklingsstörd
och undrar i mitt stilla sinne
vad hon hade för betyg i hemkunskap,
för att inte tala om geografi
och, gud förbjude,
hur tedde sig detta mästerverk
i ringarna på gympatimmen ?

När frun kommer ut från affären
vaknar jag med ett ryck,
sparkar till en sten
och visslar på Lena Philipssons
"talking in your sleep".




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-14 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP