Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsatt

Inför alla vänner förnedrade du mig

Varför?

Ni hämnades på
ett avskyvärt sätt
Ställde mig i mitten
till allmänt beskådande

Platsen bredvid dig
var upptagen
av dom som gjorde
både dig och mig illa,
av dom som hatade mig

Ni radade upp mina misstag
längst fram
så att alla skulle se dom

Det var som att ni offentligt
Spottade på mig,
Kastade stenar på mig

Ni föraktar mig
Ni hatar mig
Ni förstörde för mig
så jag inte skulle få glädja mig

Nu

Målet var
att få alla att hata mig,
få alla att förakta mig,
få alla att ringakta mig

-Kan väl sägas
att ni lyckats väl

Känns det bra då?
Räcker det?
Är det nog nu?

Hur länge till ska ni hålla på?

Tills jag inte andas mer?

Psykisk misshandel
Smaka på orden
Känn känslan
Utsatt
År efter år
Kärlek
Hat
Kärlek
Hat
Kärlek

Hat

Till dess jag inte orkar mer?
Till dess mitt hjärta slutat slå?
Till dess ni förintat mig?

Ordet förlåt
har ni aldrig sagt

Kommer jag någonsin att få höra det från er?

Men inget är osynligt

Alla ser
Alla vet

Men ingen gör något
Ingen
kan göra något
-

Men vet

Det finns ögon som ser
som sveper över jorden

Det finns öron som hör
tysta tårar,
Tysta vädjanden.

Som hör ropen på hjälp

Som räknar alla tårar
Alla rop på hjälp

Som har sett allt
Som vet allt
Som bryr sig om

Som kommer att lyfta mig ur dyn
Som kommer torka mina tårar
Som bär mig i sin famn

Snart

-

Därför orkar jag lite till
Några steg till

Bara därför




Fri vers av helenita VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-05-21 09:20



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Oj så starkt och hjärtskärande du är skicklig på uttryck! Empatiserar starkt!
2021-11-10

  Alysse VIP
Mycket stark text som berör på djupet

2021-05-24

  Flicis VIP
Vill hjälpa till att torka bort en del av tårarna, även om jag själv er genomblöt av mina egna.
2021-05-24

  SatansSon VIP
får hoppas allt texten är fantasi.
2021-05-21

  Maria Sundelin VIP
Alla ska räknas lika
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP