Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Den långa vägen"

Vägen är lång att gå
Den slingrar sig genom landskapet
Vissa partier badar i ljus
andra är mörka och grå

Ibland är vandringen angenäm
andra gånger obehaglig
Bakom varje krök
väntar en överraskning

Till sist tar vägen slut
och där finns en grind
Vad finns på andra sidan?
en ny väg?
är den ljus eller mörk?
bättre eller sämre?
Eller finns där ingenting?

Frågorna är många
men det enda sättet att få vishet
är att öppna grinden
och se efter...




Fri vers av Pär Dunge
Läst 326 gånger
Publicerad 2021-05-22 01:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge