Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


24:e Maj, 1567. En tid då svenska regenter inte alltid var pacifistiska och överslätande.


Sturemorden


Uppsala skriker av dödsångest
och som ett resultat därav är halsen öm.
De attackerade var varje vägg och fönster
i Vasaborgen på Uppsala Slott.
Varest Erik XIV och hans drabanter
högg ned och dödade trenne av Stureätten.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-24 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen