Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Visdomsord av Alf Henrikson


Sömnens lov


Hönan sitter på sin pinne
lyfter vänstra benet upp
gömmer huvet under vingen
drömmer sedan om sin tupp

Babyn äter fiser rapar
somnar över axeln sen
läggs emellan svala lakan
sover fram till gryningen

Sömnen under barnaåren
var så självklart att man fick
däremot i ungdomstiden
klockan över midnatt gick

Arbetsåren var det stressigt
tidigt upp och sent i säng
Sova var av nöden tvunget
för att uppnå jobbpoäng

När så barna kom till världen
sömnen kom i andra hand
att få sova hela natten
gick i uppfyllelse ibland

Nuförtiden har jag upptäckt
var minut har guld i mund
närsomhelst tar jag siesta
sluter ögonen en stund

Att det är så skönt att sova
kunde ingen tänka sig
men det stämmer kan jag lova
- nu går jag och knyter mig




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-26 11:44



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fantastiska rim i din fantastiska dikt...
Fantastiskt!
2021-05-26

  Kajan VIP
Vilken härlig text! Att bli glad av : )
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP