Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Innanför Grinden

I tystnaden tar vinden tag
i halsdukens spetsar
en citronfjäril fladdrar framför mina fötter
visar vägen mot barndomens grind

Stannar med handen på klykan
minns den sträva mulen
tungan som satte leriga avtryck
på klänningen av rödrutig bäckebölja

Öppnar grinden
kliver sakta in på gården
en sorgmantel vilar
på ett murket trappsteg

Tiden krymper med molnbildernas flykt
tätt intill kärleken som lämnats kvar

Osynligt lindar den sig in i intigheten
i prasslet av fjolårets löv
vinden tar ett varv runt mig
jag anar dig
i orden som delades på husets trapp

Orden där vaksamheten
mötte stillheten
där friden inte fanns inuti eller utanför
utan i alla små samlade stunder av aningslöshet
och barnets tro
på att regnbågsfästet var förankrat i guldåkern

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-05-28 10:33



Bookmark and Share


  gretagreat
Vacke!
2021-06-08

  ULJO
Fina minnen som växer fram vid den röda stugan
2021-05-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som barn skulle
vi två Evor leva
i barnets tro och
ro och låta allt
onödigt bero
och låta deras
höjdpunkter
igen bli vår
nöjd punkts
clou!
2021-05-28

  Fale Bure VIP
Berörande
2021-05-28

    Sefarge VIP
Berörande skrivelse
Med bedårande grind
Vilket hantverk skulle
Verkligen tas till vara
Och renoveras till
Framtiden?
;)
2021-05-28

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vackert och lite vemodigt
om den vuxna kvinnas besök vid barndomens hus.
2021-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP