Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar kring Lukas 24.


Emmaus


Det var genom Kleopas som Han rörde om
de tynande kolen så att de återigen glödde.

Hans ord verkade så att det brann inom dig,
som det därefter alltid gjorde, och nu vet vi:
Skuggor av sorg döljer Honom från vår syn,
men Hans ord glöder i den kommande natten
och vi glömde i mörkret hundarnas skall.

I solnedgången var Hans närvaro som vinden.
Han beskrev det just så ock till Nikodemus,
det berör inte minst den som är en broder.

Men, broder Kleopas! Var vandrar han nu?
Genom fält av kvällsljus som bestrålar
kornrader bortom dessa mörka kullar.

Se där, i det flammande trädet!
Med kvällens sista ljus sjunger en duva mjukt
längs vägen vi vandrar.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 259 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-02 17:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2021-08-07

    Sefarge VIP
Skrivelse som verkligen
Får en att fundera. ..!
-Jaa vem sitter inne
Med vilken sanning
och vart vandrar den. ..?

2021-06-02

  Kajan VIP
En riktigt fin dikt, och bibeltexterna om Emmausvandrarna samt Nikodemus är passande att läsa innan eller efter för sammanhang och förståelse.
2021-06-02

  den nakna poeten
vackert formulerat Bravo !!!
2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen