Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Spegelmänniskan.


Spegelvärld


Förra veckan tittade jag snabbt i spegeln
när jag skyndade mig i badrummet
med en armlast av smutsiga tvättkläder.
Men det var ditt ansikte jag såg,
frågande och stirrande på mig,
inte mitt.

Förskräckt stannade jag och kom närmare,
granskade for the record några få hårstrån,
de svullna ögonlocken, det veckade ansiktet.
Men det var din väderbitna hand
som förgäves försökte pressa tillbaka rynkorna,
inte min.

Jag trodde att våra vägar
var världar från varandra, du och jag,
och nu infinner det sig trots allt:
Jag har träffat dig på din väg i processen
att hitta mig.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-04 11:42



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Vacker
Berörande
Transformation


Tack!
2021-06-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Venedigs spegel, de som kände till hemligheterna med att göra speglar och avslöjade dem, dömdes till döden. Således hade den venetianska staten monopol på tillverkning av speglar fram till mitten av 1600-talet. Den tyska kemisten Justus von Liebig är uppfinnaren av silverglasspegeln.
2021-06-04

  WyS VIP
Vilken vacker insikt att hitta hem!
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen