Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Den svenska sommaren

 

Se nu hur havets så vackra spegel
ligger där blank som i en saga
där nere i hamnen vaknar folket
för att nu sina segel börja staga

där i stunden känner jag vad frihet är
för just då lever livet som jag vill
då när även solen skiner över oss
och snart äter vi vår sill med dill

sen vandrar vi där bland klipporna
och vi kan se hur havet öppnar sig
i takt med fåglars vackra sång
den svenska sommaren nu frälser mig

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-08 14:19



Bookmark and Share


  Kajan VIP
…i synnerhet den svenska, med tanke på sill och dill : )
2021-06-09

  Kajan VIP
Här framträder den nordiska sommaren i all sin skönhet, fint !
2021-06-09

  Öknens Ros VIP
Att segla uppå hav
Utan måsten och krav
Det är att leva
När man seglen reva
2021-06-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin dikt som väcker seglarminnen!
2021-06-08

  Sparvögat VIP
Havet och klippornas frihet så fina ord…
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP