Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I Theo Heemskerk, d.12:e Juni 1932. II Györgi Ligeti, d.12:e Juni 2006. Heemskerk var Nederländernas premiärminister 1908-13 och representerade Anti-Revolutionära Partiet (ARP). Ligeti var en judisk ungersk-rumänsk modernistisk tonsättare.


Till Heemskerk & Ligeti


I

Att vilja stå upp
då allt omkring dig
vill falla samman
är en balansgång för livet.

II

Lyssna till lärkan
som kvittrar och cirklar
omkring en ton,
splittrar och lappar ihop den.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-12 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen