Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvav natt på Hotel King i Rom


vi sitter där på fönsterkarmen
natten vi betittar är kvav
grappan vi dricker är ljummen
ömma ben dinglar ut genom ett fönster
medan den lätta mögeldoften i rummet
blandar sig med avgaserna och soporna
från denna svindlande stad med stort S

vi sitter där på fönsterkarmen
natten vi betittar är tyst
vi hör inte ens sirener från Carabinieri
kanske vet dom att natten och stunden är vår
där vi stilla sitter med dinglande ben
och ljummen grappa i plastmugg

när vi satt där på fönsterkarmen
en liten stund på ett anspråkslöst hotellrum
som jag då önskade att den kunde få vara
lika länge som Pantheon
för jag vill ej resa mig upp
för jag vill ej resa mig upp och resa bort
från denna svinnande stund med stort S




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 884 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-07-25 02:15



Bookmark and Share


  Lady_A
Du gör så precis rätt! Att hitta ett magiskt ögonblick handlar om just det här, att dela rätt dammiga luft med rätt trötta fötter och ingenting behöver vara perfekt, för hur skulle det kunna vara annat än perfekt? Dig vill man resa med!
2007-02-11

  Markattan
En ljummen natt i den eviga staden med ljummen grappa i en plastmugg och bara ben över fönsterkarmen, kan det bli bättre...? Du målar yviga bilder och jag tycker mycket om dem.
2006-07-26

  mariann
Fan vad jag också hade velat vara där.
Men vad är väl en natt i Rom:)
Tack för att jag fick komma dit lite grann iallafall.
2006-07-26

  K*
grattis till stjärnan ! den sattes precis där den ska vara! en vinnande dikt med stort D. skitbra! suverän!
som någon annan skrev ; man känner verkligen dofterna av avgaser, sopor och mögel.
dina beskrivningar är så målande innanför ögonen. jag ser verkligen en utsikt från en fönsterkarm, dinglande ömma ben och KÄNSLAN! wow!
2006-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho