Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skepnad


Du skepnad som fyllt varje tomrum av mitt sinne
Som visat vad man tar och ej tar för givet
Vars silkeslena själ mentalt bränt mig inne
I frågan om det faktiskt finns en mening med livet
Du får inte lämna mig vilse utan svar
för utan dig finns frågan och bara frågor kvar
Ty när dagar flyter likt frusna strömmar
är tanken på dig likt en bottenlös vik
och under sömnlösa nätter fyllda av drömmar är du vacker och gåtfull som en stjärnbilds lysterhet.
En bländande pärla och min enda sanna chans.
Till en enkel vägs- första klass biljett bort från allt men ingenting alls
Men även om du är en själarnas ängel
ett femte element av de fyras förening
Så är himlen du målat för avlägsen att nå
och vägarna du lagt förbjudna att gå
För till vissa frågor finns inga svar att få
Så meningen slogs nog tillslut i spillror ändå
För i den frusna jord för ditt frö
Gror en gröda från början redan dömd till att dö
Så med saknaden av dig
djupt rotad i min själ
ter sig nu min längtan likt min silkessjäl.




Fri vers av miominmaj
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-20 12:38



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Vackra ord till saknaden…
2021-06-20
  > Nästa text
< Föregående

miominmaj
miominmaj