Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skriven samtidigt som jag lyssnade på J.S. Bach "Wachtet Auf!".


Betecknad


Leta efter dyra hemligheter
bland bladen fångade i bärnsten.
Dina trötta, gamla ögon blickar ut.
Din tunga väger på dina bakre tänder.
Nära fötterna ser du en värmeslinga
och det utrymme som huden lämnat
för att fylla tomrummet.
Det är skäligt att söka hugsvalelse.
Hur många gånger har inte skuggorna
av din staty multipliceras?
Meningarna som du har på strängar
ligger fortfarande på ett högt plan.
Men ett sådant som jag inte såg förut.
Det uppmätta och förädlade arket
med dess heliga tystnader, viskningar,
klara ord och innerliga rop.
Det betecknar dig.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-20 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen