Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


En sommarhymn

 

Nu när dansen åter går på logarna
till vår evigt vackra sommarsång
snart nu när solnedgången kommer
till oss där invid kärlekens perrong

Där nu några tranor står vid vattnet
det ger romantikens egna lilla frö
i ett första innerligt somrigt andetag
här alldeles intill en vacker liten sjö

Där hälsar vi dig vår sommardröm
till doft av helt nytjärade bryggor
och vi hälsar solens varma strålar
och även svärmade små myggor

Ja det blommar och det doftar
och stilla vågorna slår mot stranden
där finns nu våra vackra kärleksord
som vi båda har ristat där i sanden

I en allra första stilla sommarvals
till musik och sång med kära vänner
nu vi alla hyllar allt det vackra
som vi till en midsommar bekänner

Ja alla vackra ord om sommaren
som många poeter har beskrivit
det vi kallar en svensk högsommar
har äntligen en verklighet nu blivit

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-20 19:51



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Du målar sommaren med vackra ord…

2021-06-21

  Öknens Ros VIP
Fint illustrerad dikt!
2021-06-21

  Öknens Ros VIP
Vad är vackrare än vår svenska Midsommar?
2021-06-21

  ULJO
Den svenska sommaren är så vacker. Du kär det med dina egna ord. Fint.
2021-06-21

  Kungskobran VIP
Fint diktat om vår underbara svenska sommar
2021-06-20
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP