Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagen gryr.


De sätt varpå du har varit


Lämna din anteckningsbok
där den ligger.
Var inte beroende
av din penna.
Husets alla våningar
har du tvättat med ögonen.
Låt dina markerade boxar
få vila, jobbet är klart.
Du har alltid känt
att nätterna är ojämna.
Låt dem stiga upp,
stiga och bygga upp dig inuti.
Låt deras geografi gå i takt
som slagen från en metronom.
Minns då språk bara var
något att lägga i munnen
i tider av irrationalitet.
Du har vuxit ur alla
dessa idiom och mätningar.
Du har letat under ditt hår,
dina naglar och din hud.
Du fann tillvarons värde.
Sitt nu stilla.
Glöm dina ord för din kropp,
det tar dig vidare härifrån.
På dessa sätt har du varit.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-23 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen