Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Välfärdens sönderfall......


Vem har kokat soppan?

Politikernas ideologiska värdegrund har skapat kaos.
Det var kanske inte alltid bättre förr men det var enklare
att överblicka orsak och verkan då vi befann oss i
uppbyggnadsfasen där det inte fanns så många ingredienser
och där alla skulle ha sin smak bekräftad!

Influencersyndromet föddes! Synas, säljas och bekräftas
Tjäna pengar till vilket pris som helst! EGOISM!

När slutade man se och analysera konsekvenserna av
beslut som hade långsiktiga verkningar individuellt,
samhälleligt och globalt?

Av ideologiska skäl såldes skolan till riskkapetalister.
Vår världsledande skola har blivit söndertrasad med
beslut som orsakat segregation och lärarbrist!
Privatiseringen har gjort att vinstdrivande företag tagit
hand om de mest självgående eleverna medan de
resurskrävande har sparats åt kommunerna som går
på knäna.
Miljardvinsterna som de privata koncernerna tjänat
hamnar i egen ficka medan kunskaperna för en stor
del av eleverna sjunker!

Samhällets grundpelare har hamnat hos privata företag
som använt våra skattemedel, som fotfolket slitit för till
att utarma vårt samhällskontrakt!

SE... hur järnvägen, sjukvården, äldrevården, skolan,
posten och apoteken idag styrs av privata
bolag som centraliserar och bygger ut och äter
godbitarna ur kakan. De tar över de lönsamma
bitarna och de som inte ger tillräckligt lämnar man över
till kommunerna som signalerar underskott!

Vårt lands ytterområden blöder där avstånden till de ovan
nämnda ligger långt ifrån byn, samhället...där bilen blivit
det enda transportmedlet till omvård och omsorg!
Bensinpriserna
Elpriserna dvs energin det som driver samhälls hjulen äter upp inkomsterna för
invånarna.

Vem bär skulden till att samhällsansvaret gavs bort till
riskkapitalister som bara tänker " guldgruva" utan
tanke på konsekvenserna för Sveriges framtid där
det tycks som att ända målen helgar medlen!










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-26 10:33



Bookmark and Share


  Koloristen
Det är i princip olagligt att skriva ut vilka som kokat soppan.
2021-06-26

  Öknens Ros VIP
Den då borgerliga regeringen införde privatiseringen av skolor, äldrevård m m. Låt inte dem riva ner det sista som finns kvar av välfärd.
2021-06-26
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP