Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur värkligheten


men har jag då inte lidit nog

denna saknad

detta liv i evig plåga

smärtor värk och klagan


jag vet att jag har mycket

och mer ändå 

att vara tacksam över

ändå skaver det


jag tappade bort

jag förlorade

jag kunde inte hålla kvar

det värdefullaste


gled ur mina händer

bit för bit

kapades banden

jag kunde inte hålla emot


du togs ifrån mig

hålls som gisslan

av främlingar

som stal dig


hur man nu 

kan stjäla

ett barn

det är ju till låns


men den här historien

är inte som andra

den är sann

och sanningen bränner


mitt barn

de som du kallar mor och far

de är främlingar

inga du känner


du slets ur min famn

togs ifrån din trygga hamn

hur ska jag kunna gå vidare

jag har stannat på ruta ett


för något förfärligt har ju skett!




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-06 20:46



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Omtumlande dikt
Som läsaren virvlar
In i och sedan med
undran har svårt
Att ta sig ur. ..


2021-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP