Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ljus, ljud, färger.


Bohusbild


Metaforer strömmar genom dessa fönster.
Molnens slöjor övertäcker bergstoppen
som väntar på sin famn då solen nästan är fallen.

På sjön och i blåsten ljuder vindspelet väl
i mörka timmar som redan skrider mot ljus.
Klippornas ringar runt Björnerödspiggen
i vått och i blått och smått kallt.

Oron som cirklar omkring när jag når en penna,
när jag undrar om jag den här gången skriver illa.
En dikt med många anknytningar, vill jag göra.

Jag vill se sjön och bergen ännu tydligare,
låta mig förankras däri för att undvika kollision.
O måne, låt blodet och hjärtat allieras
till dess bilder och ord förenats!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-11 10:44



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En fin läsning, med tidlös ton. Tänker att skrivandet kanske skärper blicken/närvaron, och här är den både skarp men med kvarvarande mjukhet.
2021-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen