Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan livet vaknar

en osynlig hand

dina ögon

Jag ser allt du är

möter din blick med begär

för vad du är

 

allt du ser är tomma ögon

som brinner

men inte i dina ögon

under pyr en eld

som kan slockna 

i vilket ögonblick som helst

 

snälla ge mig tårar som syns

kraft att vara sårbar

utan ärgade ord

utan murkna änglavingar

 

faller genom stjärnklara nätter

där varje år är en bild av träd utan skrud

 

ja,jag samlar på vissna höstlöv

jämför med mina egna

ser att färgen aldrig fanns där

Inte ens höstens klara luft

med nätters fuktkalla dimma

klarade av att färga mig i rödgula nyanser

 

mina löv vissnade redan innan lövsprickningen

då när stigande sav och knoppar som brister

ville hylla livet och dess söta nektar




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 105 gånger
Publicerad 2021-07-18 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ