Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaså

Jaså, du säger att jag är en språkpolis. För att jag sa det där om var och vart.
Det finns så många kläd-, mat- och inredningspoliser som går lösa, man kanske skulle börja gnälla på dem, lika gärna. Det finns t ex folk som ältar mat i tid och otid, uppfordrande, som om de förväntar sig nåt slags bekräftelse. Vissa tycks tycka att mat är viktigare än språket! Jag kan inte äta språket, så jag talar om det. Mat äts.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-20 06:55



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Tycker väldigt mycket om, att man bemödar sig om språket, så oerhört viktigt som det är! Fortsätt med det. (Jag gör det själv ibland, men blir då abrupt blockerad från skribentens sida!)
2021-08-05

  lodjuret/seglare VIP
Kommer att tänka på utropet efter gående från valplatsen Göte. 'Det där skall du minsann få äta upp'. Så Kerstins Marie, menade själva orden då? Likadan fast något annorlunda blir då filmreplikens 'Var finns en polis, då någon behöver en?' Så illa det skulle gå om alla ordpoliser tvingades 'jaga' efter skur-kar istället.
2021-07-20

  Nanna X
Bra rutet. Och bra att du inte äter upp språket. Man kan för övrigt inte äta pengar heller, som någon vis indianhövding sa.
2021-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP