Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bretagnes nationaldag 26:e Juli. Bretagne är en keltisk nation och INTE en del av Frankrike.


Dolt hår (Till Anna av Bretagne)


Den andra kvinnan
under håret.
Hon älskade landet
mer än jag.
Hon höll min frihet gömd
i den djupa svarta nyansen
någonstans under sitt hår.
Hon älskade till och med
mitt nakna huvud.
Hon älskade hela landet
utan skam.
Och bara med Guds hjälp
fick hon bära sin kärlek
i nöden under håret.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-26 22:30



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Kände inte till Anna av Bretagne. Intressant text! Bretagne har jag varit i en sommar. Vilt och fascinerande landskap!
2021-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen