Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Det finns ett liv före döden" (Wolf Biermann).


Min egen vilja


Av min egen vilja
vispade jag whisky i köket.
Jag drack det.
Jag andades ut det.
Men under ett villkor:
Att ett träd som fångats in
av en flygande drake
fortfarande är en form av liv
att antingen brottas med
eller vila i.
Ett liv
som inte eftertraktar
att flyga.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-28 22:31



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
"Själv vispar jag hallon
Med vanilj-yoghurt
Efter regnet. .."
Att träda in i något
Men ej att göra om?
Tolkningsbart
wunderbart
Diktat!
;)
2021-07-29

  Ulf Carlsson VIP
Läser budskapet att man har ansvar för det liv man har, även om det inte finns någon fri vilja, ontologiskt sett.
"Jag tror inte på ett liv efter detta. Jag tror på detta liv!" (Gunnar Ekelöf)
2021-07-29

  WyS VIP
Skönt med ett rotat träd som står där och bjuder på sin svalkande krona...
Så länge det finns liv finns det hopp!
2021-07-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Haru aldrig prövat vispa ner några droppar LySergDietylamid i Whiskyglaset rekommenderas detta starkt.
2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen