Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


3-in-1.


Bock/Hårda ben/Minne


BOCK

En gammal getabock
slingrar runt ett gräsgrönt blad.
Men de unga hongetterna
genom vars åder
den levande strömmen fortsätter,
tycker de inte ibland om
ett gammalt träds bark?

HÅRDA BEN

Tänk hur från ett revben av fader Adam
Gud sedan skapade kvinnan så vackert
för att ge till våra stackars män
de hårda benen att tugga på.

MINNE

Två spetsiga bröstvårtor
driver sina rosiga liv framåt.
De är ventiler
i de höga tornklockorna
i mitt minne.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-30 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen