Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att se allt i svart eller vitt och en stilla undran om allt det som är viktigast sker i gråzonen. Funderingar kring Björn "Natthiko" Lindeblads tankar och klokheter. Foto: Vila


Rätten att ha rätt

Gör om och gör rätt
gör rätt om det blir fel

Fela aldrig
om du alltid vill göra rätt

rätt för dig alltså

Ingen har alltid rätt

Ingen har alltid fel

Alltid är det någon
som tycker att de
alltid har rätt

tar sig rätten att ha rätt

Alltid är det någon
som tycker att de
alltid har fel

Aldrig har någon alltid rätt
Aldrig har någon alltid fel

Allas vår "Natthiko" sade och skrev att -

"Jag kan ha fel" - inställningen 
är kanske gott för människan

Mindre knutna nävar i fickan
Mer öppna händer i världen

Han kan nog ha
rätt i det

Att kunna ha fel

kan vara det
rätta

att efterleva

 

 

 




Fri vers av Ellen Vivelavita VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-01 09:51



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Jätteklokt!
2021-08-05

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Jag har rätt att hävda att jag har rätt. D.S.
2021-08-01

  Larz Gustafsson VIP
En sådan inställning kan även bädda för opportunism och kappvänderi - ett slags falsk "ödmjukhet" där man som kameleonten skiftar färg efter omgivningen.
I bästa fall kan den åstadkomma andra resultat.

Jag kan mycket väl ha fel. Men inte Guds Ord.
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

  Ellen Vivelavita
Ellen Vivelavita VIP