Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(den som ger sig)


Skam

Hettan slår mig
plötsligt i ansiktet

Sprider sig in i varje cell

Svag igenkänningsfaktor
Ovanlig känsla
för mig

Hjärtat ökar sin takt
dunkar kallsinnigt

Är det mitt hjärta?
Min skam?

Förvirringen

Har något hunnit ifatt mig?

Är det någon annans skam
som hittat in till mig?

Släpper fram den
ur mörkret
in i ljuset

Vrider och vänder
på den inom och
utom

Bara tankar eller 
verklighet?

Jag önskar att den vore 
som ett troll i solsken 

Den känns
därför finns den

Känslan
inte sanningen

Därför får den
komma och gå
som den vill

Snart lämnar den mig
utan fler funderingar




Fri vers av Ellen Vivelavita VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-12 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

  Ellen Vivelavita
Ellen Vivelavita VIP