Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tredje ögat

Jag vill skriva så att det känns

ända in i hjärteroten

få den slutna själen att öppna sig 

Som vore den en mussla 

med den skimrande pärlan av visdom inuti

den som är ditt innersta väsen, livselixiret 


Jag vill skriva så att ditt tredje öga öppnas 

så du ser och märker att allt omkring

är sprunget ut ur oss alla

Det just du och du och du gör räknas och märks

 

Vi lämnar avtryck vi som vandrar

med våra sinnen i givakt

och med hjärtat bultande inför

den största frågan 

 

varför vi föds

varför vi dör

och däremellan ropar livet

lev, lev, lev!

(innan det är försent)

 

Jag vill skriva så att det känns 

jag hoppas att det bränns

att du berörs

om så för denna enda stund

detta ögonblick när jag har dig 

på tråden

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-05 18:49



Bookmark and Share


  Essisen
Jag delar din längtan. <3
2021-08-09

  Lustverket VIP
Ja, bra, du påminner oss om att det vi gör spelar nån roll. Inte bara är tomhet som droppar ner i tomhet.
2021-08-06

  Öknens Ros VIP
En uppmaning att öppna sitt sinne och ta in omvärlden, att beröras.
2021-08-06

  Monica Lindgren
Ja, du berör! Detta är fint, ditt budskap konstnärligt gestaltat!
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP