Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammal ost

Osmält oro
osämja som osar
betalt för gammal ost.

Ge igen
den verbala smockan
hänger löst.

Osäkrad tunga
tynger sinnet
vill spotta.

Gammal ost
passar bäst i soporna
ner med den bara.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-08-08 14:42



Bookmark and Share


  aol
Så bra skrivet varen snälla mot varandra
2021-09-15

  Anya VIP
Jaa osämja tynger sinnet. Jag försöker också kasta gammal ost i soporna.
Bra skrivet om hur vi människor är och bör göra.
2021-08-14

  Respons VIP
Håller med dig. Den som ger igen för gammal ost tvingas tugga och svälja sin egen bitterhet.
2021-08-10

  Kajan VIP
Drastisk, och bistert humoristiskt formulerad poesi, mitt i prick om oädla känslor.
2021-08-09

  Marita Ohlquist VIP
Tankar på att hämnas är att vara bunden av det förflutna, att förlåta, eller försonas innebär befrielse.
2021-08-09

  Öknens Ros VIP
Gammalt groll tar för mycket energi , som kan läggas på bättre saker.
2021-08-09

  Bodingen VIP
Vänner kan variera över tid men en bra fiende kan man ha hela livet.
2021-08-08

  Susen VIP
Ja hugaligen! Bort med den gamla osten. Bra skrivet!
2021-08-08

  Cikoria Blå VIP
Så sant.

2021-08-08

  Niliboy
Helt fantastiskt!
2021-08-08

  Sparvögat VIP
Gå och älta gamla ”oförätter” förlorar den som ältar dem mest på…
Bättre att gå vidare med ett förlåtande sinne och ej se sig om…
2021-08-08

    Sefarge VIP
Jaa bättre glömma
Än oförrätter älta!
Dock en vällagrad
Västerbotten ej
att förakta!
;)




2021-08-08

  Blomma-Stjärna VIP
ibland är vi människor socialt obegåvade, kan gå och älta hämnd i evigheter - ibland är det bara rent missförstånd dessutom - bäst att följa versens råd; ner med skiten i soporna bara! - och sopa rent under egna mattan! - Så var det gjort! - och man går vidare med lättare bagage!
2021-08-08

  BenGust VIP
Ta betalt för gammal ost är vi nog bra på. Men är det nåt man bygger en värld på. Mer tveksamt.
2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP