Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gud röker

Det bolmar i skyn
Gud smuttar på sin cigarett

Massiva, puffiga rökmoln
seglar på de blå våglängderna.

Bergen,
hans rullpapper
Haven,
hans filter
Moder Jord,
hans tobak
Människan,
hans nikotin

Fadern andas ut,
strömmen först uppåt
sprids ut i stratosfären,
till intet.

vid upplösning
återstår en tunn dimslöja,
vilandes på Modern

En puff här och där,
sporadiska bloss
till glest utspridda
fjädermoln

Fjäderlätt för
människorna
att leva.

Gud slappnar av i sitt töcken




Fri vers (Modernistisk dikt) av Essisen
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-09 11:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar beskrivning av MOLN (älskar moln) och att en del losers här blir provocerade till att inleda ett teologiskt gräl är SÅ patetiskt.

Keep smoking (metaphorically)
2021-10-15

    Sefarge VIP
Inte alla som kan uppfatta
Och skriva om Guds
rökelser på ett så
Frigjort sätt
Bravo!
;)
2021-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror inte att han befattar sig med Beach Boys indiska mysticism och TM.

Du gör dig bara löjlig, Sten Stursk.
(Som om det skulle behövas.)

You'll never change me.
2021-08-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
I modern tid surfar Gud på havet,
med öronsnäckan full av "God vibrations"

2021-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Här ser vi hur två provokatörer - varav en inte kan stava - själva provocerats av min åsikt.
Jag hatar rökning.

Notarius Publicus vill göra sig lustig, men vet inte alls vad han svamlar om.
En billig bully.
2021-08-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Gud var ett fyllo som rökte på,
det måste vi förstå,
för hur ska vi annars kunna
förstå hur han kunde gå på
vatten.
2021-08-10

  Onomatoprofet VIP
...och det är bara kloka människor som Larzzz som kan skriva en sån djupsinnig kommentar.
2021-08-10

  Monica Lindgren
Härligt bildspråk du har här! Om ändå Gud kunde slappna av lite oftare, så att det blir "fjäderlätt att leva"!
2021-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Gud är ingen idiot. Det är bara idioter som röker.
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen