Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Perceptionsförmåga. Återberättelse.


Lära sig läsa


Nu ber du mig om ärlighet
och var hittar jag det?
Jag lärde mig hur man läser
före de andra
och jag lärde mig senare
hur man återberättar detaljerna
om overkliga människor
och deras liv,
om dig och mig.
Ärlighet: Var kan jag hitta det
om jag inte läser?
Men i dina ögon,
där jag främst tittar in
framför andras dito,
det var så jag lärde mig läsa.
Det kommer nog
där att finnas
något värt att säga
tillbaka till dig.
Och kommer det inte
att göra det
så ta det ifrån mig
och mina detaljer
som jag lyfter.
Läs mitt liv,
återberätta detaljerna därom.
Kanske skall du så
finna någon ärlighet.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-11 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen