Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själen är tjänstledig

Vill du vikariera
för min personlighet
idag.

Världen har
gjort mig
nervsvag.

Jag behöver semester
från mig själv,

för många
stresslaxar
i min
prestationsälv.

Att leva här.

Det är en balansakt mellan att vara
gruvligt galen
och
vedervärdigt vanlig.

På linan,
jag fastnade i idealen,
skrev min
autograf
på alla
moralavtalen.

Osedd utstrålning,
förtryckt skuggestalt,
påtvingad
inskolning,
med minimal
frågespalt.

Mitt stearin,
jag lät stöpas
i andras
åskådning.

En gnutta bensin,
på mitt svultna
virke
för kollektivets
benådning.

Min lera,
jag lät drejas till
perfekt vas,

för dansen
skall synkronisera
i samfundets kalas.

Tuktats och
anpassats
till utopikonstruktion,
för att inpassera
i normalens
dimension.

Jag har byggt
ett luftslott
av porösa
vanföreställningar
om ideal.

Möbellös på insidan
med genomskinliga
färgval.

Industridesign
till en
ofri
individ.

Sekundära ögons
stearinljus
och vas
faller i nutid.

Så snälla,
ställföreträd mitt
väsen.

Själen reser till
en kurort,

en smitning
från den här
pjäsen.




Fri vers (Prosapoesi) av Essisen
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-08-12 10:05



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
klockren!
2021-08-12

    Sefarge VIP
Egensinnig oefterhärmelig skrivelse!
Med sitt poetiska mycel som
sprider sig inuti läsarens
Läsning!
;)


2021-08-12

  Koloristen
Oförskämt bra.
2021-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen