Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglarösten

Jag hörde en änglaröst
Som jag visste jag aldrig skulle höra igen
Den viskade sin tröst:
”Snart får vi gå hem”

När bördan tar slut
Och tröttheten kan för evigt hålla mig hårt
När vi springer ut
Är ingenting svårt

När din blick mötte min
Stannade natten och startade på nytt
Om du älskar mig, ring
Hedra den framtid jag sytt

Alla varnar för ditt liv
Att det kommer bryta mitt sinne
Men du ger mig nytt liv
Något nytt i mitt minne

Att förklara dig i ord
Kräver mer talang än den jag har idag
Middag på vårt bord
Där dina ord är lag




Fri vers (Prosapoesi) av Gabriel Andersson
Läst 180 gånger
Publicerad 2021-08-13 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gabriel Andersson