Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Illustration. Uppfattning.


Min bild av dig


Jag har alltid varit dålig
på att rita träd.
Jag börjar med en stam,
lång och mager,
dess grenverk höstlikt.
Om pennan är bra
kommer den att hitta roten.
Bläcket blir tunt
på kanterna av arket.
Bladen utelämnar jag,
men tänk mig där,
i hundratals silar
som siktar luften.
Så här ritar jag dig,
svagt, som om det knappt
är du som är där -
på mitt ark.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 221 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-16 09:51



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Alla försök att gestalta det gudomliga och numinösa blir med nödvändighet ofullständiga och suddiga. Ändå försöker vi med poesi, musik, bild och andra konstformer att närma oss, som i denna skiss.
2021-08-17

  Lottie Ålhed VIP
En fin dikt som väcker tankar om ett sökande efter kontur, form synliggörandet av något i bilden.
2021-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen