Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själavaka


Vaka min själ

inatt är natten din


Alla stjärnor


är dina att räkna


Månen har du


för din blick allena


Guldgatan på havet


är din att vandra


In i ljuset


In i alltet

In i evigheten


Alltmedan världen 


är din vagga

och gungar dig

till ro













Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-17 12:03



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En dikt av stor skönhet, om varandet; närmast eterisk poesi.
2021-08-19

    ej medlem längre
Denna dikt träffar mig. Kraftfullt bildspråk. "Guldgatan på havet är din att vandra" väcker minnen från seglingar i västerhavet. Och leder in i existentiella dimensioner. Bra!
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP