Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med religionen som vapen


Om vi var de

om bomber raserade våra hus

våra hem

allt försvann

Om vår religion 

användes för att fjättra

användes för att inordna

användes som ett vapen

Om vi var de

som tvingades fly

desperata klämmas in

i flygplan för frakt 

inga bekväma sittplatser

med tv-skärm 

och ett glas vitt

på väg mot solen

Om vi var de

som riskerade sina liv

genom att stanna kvar

eller att hänga sig fast

vid överfulla plan

där de blir kvar

med kulor vinande 

med risk för sina liv

hur de än gör 

är de fast

om vi var de 

bara tanken är värre

än en skräckfilm

för oss i vårt trygga land

vi som läser nyheter

om krig och förödelse

där människor lever i misär

där människor mördas

där människoliv inget är värt

Vi ser de i tv'n 

i en avlägsen värld

Tänk om vi var de

Att lämna sitt hem

tvingas fly hals över huvud 

med få eller inga tillhörigheter

Om vi var de...

Det finns ingen Gud

inte i ett gudlöst land

och det finns inget liv 

för de som dödsdömda är

i ett krig där makten slåss

med religionen som vapen 

Om vi var de 

jag önskar att det var så

att det var omvänt

för då skulle inga krig

råda alls

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-17 20:17



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Religion är sällan av demokratiskt styre, den är styrd av en envåldshärskare. Den handlar inte om frihet utan om tvång och ofrihet. Vi har sett alltför många exempel på detta för att inse att religion inte är rätta vägen att gå.
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP