Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu är tid att njuta


Det är en förnimmelse
i luften
av hösten

Regn och svala vindar
efteråt en sol
som värmer skönt

Rönnbären lyser upp
i år samma färg
som apelsiner

I det gröna som ännu råder
renfana sprider ut sig
i gula svällande knoppar

Jättebalsinen gungar 
stolta i frodiga i mängd
med rosa, vita löften

Solrosorna söker sig mot himlen
giriga i sin solhunger
i sin ståtliga prakt

Gullriset stiger ur regnfuktig mark
trängs med fnittrande gulsporre
och gulmåran med sin prakt

men ännu klämtar blåklockarna
de vajar och bjuder upp till dans
än hänger sommaren kvar

än hänger sommaren kvar


















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-18 15:06



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Du som jag verkar gilla den här tiden - i vecket mellan sommar och höst:-) Fint!
2021-08-24

  Kajan VIP
En text fylld med närvaro, och att befinna sig ett sammanhang. Prunkande sensommargrönska att njuta av.
2021-08-20

  Fjellhuldra VIP
En fin skildring när sommaren
går över mot höst.
Alla blommors prakt i gult och rött och
blått visar sig starkt.
2021-08-18

    ej medlem längre
Vilken fin sensommarskildring! Skildrad med botanisk kunskap och inlevelse. Renfanan är även min höstvarning.
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP