Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL JÄMVIKTEN

Jag söker hålla rätta livsbalansen
emellan det som blir och det som var.
Förnuftets motvikt är den dumma chansen.
Det är en lärdom jag av livet drar.

Jag väljer mellan ös och ligga bi
och viktar varje steg på livets lina,
behåller kylan som i stoisk apati
men låter inte känslans eld förtvina.

Om än entusiasmens eld i rött
snabbt övergår i tvivlets gula blekhet,
så brukar jag notera det förstrött

och utan att bli iskall eller stekhet.
Jag är en lindansare och strateg,
som redan tvekar inför nästa steg.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-19 20:24



Bookmark and Share


  Minkki VIP
applåd också för ordet viktar, det ger balans när modet sviktar
2021-08-29

    Lena Staaf VIP
Tjusig sonett om den svåra balansgången mellan förnuft och känsla, spontanitet och eftertänksamhet. Livsstrategin tycks gedigen men svajar lite i sista raden vilket känns välgörande.
2021-08-25

  Bengt H VIP
Tydligt rimmat
2021-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP