Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minnenas orkester


I minnenas orkester
finns ingen dirigent
för det orkesterverk
som i benådade stunder
tycks sammanfalla
i övergripande teman

men dissonanserna skenar som oftast
för dig och mig som är kvar här
ledsagade av en illusion
av övermodets taktpinne
att tukta stämmor
som spretar från dem som gått före

vi självutnämnda förvaltare
av de levande minnenas partitur
som en dag också ska ansluta till
de dödas orkester

och kanske inse försent
att vi aldrig hört nyanser
som bara någon i sin ensamma tystnad
har möjlighet att nå








Fri vers (Fri form) av Almagrundet
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-21 19:41



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
jamen exakt!
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet