Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2015-06-01 - men stämmer än


Vet inte hur saknad stavas men vet så väl hur den känns


så många dagar har gått

sedan du försvann

 

aprilsnön har smält in i jord

grönskan har intagit maj

juni blossar ömt

 

alltmedan himlavalvet skälver

 

och jag manar tiden att gå

mot värme och sol

 

linda in oss i julihetta

ljumma augustinätter

befriande september

 

och aldrig ska vi blicka åter

bara framåt mot nya dagar

med samma årstider

 

tryggheten vaggar in

 

dagarna bär oss

nätterna sluter om

jorden suckar

 

jorden suckar






Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-25 15:46



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så fint beskrivet om årets förändringar, naturens skiftningar, om att blicka framåt.
2021-08-27

  Fjellhuldra VIP
Ett år har så många dagar och månader
Alltid en favorit månad som kommer
tillbaka igen. Som är djupt saknad.
Fint skildrad dikt med rytmik i orden.
2021-08-25

  Monica Lindgren
Sp poetiskt och finstämt, med vemod under. Något måste glömmas..."Juni blossar ömt" är lyckat!
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP